2nd International Suydersee BBQ Contest | Wedstrijd onderdelen
367
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-367,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
2nd International Suydersee BBQ Contest
31 august - 2 september 2018
Arrow
Arrow
Slider

Wedstrijd onderdelen

Whole Hog *nieuw in 2018

In 2018 zal tijdens de 2nd International Suydersee BBQ Contest een Whole Hog wedstrijd plaatsvinden.
De deelnemende teams krijgen op vrijdag 31 augustus rond 19.00 uur hun (geslachte) varken die zij gaan bereiden op hun bbq. De jury die gevormd wordt door een veld-jury en een “blinde-jury” en zullen op zaterdag de resultaten beoordelen.

Chicken

Kip is de eerste van de 4 gerechten die bij elke KCBS wedstrijd wordt gejureerd, om 12.00 uur leveren de teams hun kip in.

Ribs

Het tweede gerecht dat de teams inleveren zijn de spareribs, alle gerechten worden op 3 punten beoordeeld, uiterlijk, smaak en malsheid.

Pork

Het derde gerecht wat wordt ingeleverd is de categorie pork, hiervoor dienen de teams een zogenaamde Boston Butt, een complete varkensschouder inclusief schouderblad, te bereiden. Hier wordt onder andere de ondertussen bekende pulled pork van gemaakt.

Brisket

Het 4e en laatste verplichte gerecht is de zogenaamde brisket wat de puntborst van het rund is, de brisket is opgebouwd uit 2 spieren, de point en de flat. Van de point worden vaak burned ends gemaakt en de flat wordt gebruikt om mooie plakken van te snijden. Brisket is de moeilijkste van de 4 verplichte gerechten.

HomeMade Steak Cook-Off

De HomeMade Steak Cook-Off wordt op zaterdag 1 september georganiseerd. De deelnemers mogen, zodra ze aan de beurt zijn 2 prachtige ribeye steaks uitzoeken en deze naar eigen idee kruiden en grillen. De jury zal ook hier de beste steak uitroepen.