Na het succes van de 1ste editie hebben we besloten om door te gaan met de organisatie van de 2nd International Suydersee BBQ Contest op het terrein van het Erkemederstrand te Zeewolde, het geografische middelpunt van Nederland!

 

Deze wedstrijd wordt natuurlijk wederom georganiseerd volgens de regels en onder de auspiciën van de KCBS, de Kansas City Barbecue Society, de grootste BBQ organisatie uit Amerika die zijn sporen in het organiseren van professionele bbq wedstrijden ruim heeft verdient.

 

Er wordt door de teams fel gestreden om de eerste plek in vier categorieën, kip, spareribs, varkensschouder (pulled pork) en brisket (puntborst van het rund).

Het team met het hoogste gemiddelde over deze 4 categorieën wordt uitgeroepen tot de Grand Champion van deze wedstrijd.
Daarnaast zal er een extra categorie “dessert” zijn, omdat wij weten dat deze categorie door de juryleden zeer gewaardeerd wordt!

Het inleveren van de producten zal op zondag vanaf 12.00 uur plaatsvinden.

 

Net als tijdens de 1e editie zullen we het evenement voor de bezoekers extra aantrekkelijk proberen te maken en zullen er gedurende het weekend leuke, leerzame en interessante activiteiten georganiseerd worden.

Zoals op beide dagen springkussens voor de jeugd en een “experience” markt met een verscheidenheid aan exposanten.

 

Maar in 2018 is er meer te beleven, we zijn druk bezig om het evenement groter op te zetten met nog meer te zien en te doen, hou onze facebook pagina in de gaten voor de uitbreidingen van het programma via www.facebook.com/internationalsuyderseebbqcontest

 

Zo zullen de teams in 2018 tijdens dit bbq weekend mee kunnen doen met de Whole Hog wedstrijd, op vrijdagavond beginnen de teams met de voorbereidingen en op zaterdag zal de jury het resultaat beoordelen.

 

Waarschijnlijk zal op zaterdag en op zondag  een demonstratie “varken uitsnijden” worden verzorgd en vervolgens zal de slager het vlees meteen verwerken tot hamburgers, worstjes en meer van dat lekkers wat direct op de BBQ bereidt zal worden voor de verkoop!

 

Op zaterdag zal de Steak Cook-Off, volgens de regels van de SCA (Steak Cook-Off Association) op gehouden worden.

 

Op zondag, na het “KCBS 7:07 ontbijt” (dit is het traditionele “ontbijt” wat door de teams genuttigd wordt en bestaat uit een borrelglaasje Jack Daniels) zijn de VIP’s, de teams en de juryleden van harte welkom voor een gezamenlijk ontbijt wat wij verzorgen met gebakken eieren en spek op toast en heerlijke cowboy beans.

 

Naast schone toiletten zullen er speciaal voor de teams schone warme douches aanwezig zijn op de locatie, natuurlijk mogen de vrijwilligers en juryleden die de nacht op het terrein hebben door gebracht hier ook gebruik van maken.

Er is een camping op een paar minuten afstand van de wedstrijd terrein (ze hebben zelfs een beperkt aantal huisjes)

 

Geef onze facebook pagina een “like” en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

We hopen je te zien op onze wedstrijd!

 

Alle informatie is op basis van de huidig bekende omstandigheden en afspraken, de organisatie behoud zich het recht voor om indien noodzakelijk wijzigingen aan te brengen.

PERSBERICHT
Zeewolde 29 Maart 2022

 

 

 

Suydersee BBQ Contest uitgesteld tot 1, 2 en 3 september 2023

Door de covid-periode heeft de organisatie van de International Suydersee BBQ Contest helaas de beslissing moeten nemen om dit geweldige evenement dit jaar niet door te laten gaan.

MAAR in overleg met de KCBS, SCA en PUUR Zeewolde is besloten om de wedstrijd op 1,2 en 3 september 2023 goed neer te zetten op het evenemententerrein van Zeewolde!

Wij hopen dat we volgend jaar weer op jullie steun mogen rekenen want zonder wedstrijdteams, juryleden, sponsoren, vrijwilligers en bezoekers....is een internationale bbq wedstrijd niet mogelijk

Namens de organisatie,
Rene de regt
06-47 233 350