Na het succes van de 1ste editie hebben we besloten om door te gaan met de organisatie van de 2nd International Suydersee BBQ Contest op het terrein van het Erkemederstrand te Zeewolde, het geografische middelpunt van Nederland!

 

Deze wedstrijd wordt natuurlijk wederom georganiseerd volgens de regels en onder de auspiciën van de KCBS, de Kansas City Barbecue Society, de grootste BBQ organisatie uit Amerika die zijn sporen in het organiseren van professionele bbq wedstrijden ruim heeft verdient.

 

Er wordt door de teams fel gestreden om de eerste plek in vier categorieën, kip, spareribs, varkensschouder (pulled pork) en brisket (puntborst van het rund).

Het team met het hoogste gemiddelde over deze 4 categorieën wordt uitgeroepen tot de Grand Champion van deze wedstrijd.
Daarnaast zal er een extra categorie “dessert” zijn, omdat wij weten dat deze categorie door de juryleden zeer gewaardeerd wordt!

Het inleveren van de producten zal op zondag vanaf 12.00 uur plaatsvinden.

 

Net als tijdens de 1e editie zullen we het evenement voor de bezoekers extra aantrekkelijk proberen te maken en zullen er gedurende het weekend leuke, leerzame en interessante activiteiten georganiseerd worden.

Zoals op beide dagen springkussens voor de jeugd en een “experience” markt met een verscheidenheid aan exposanten.

 

Maar in 2018 is er meer te beleven, we zijn druk bezig om het evenement groter op te zetten met nog meer te zien en te doen, hou onze facebook pagina in de gaten voor de uitbreidingen van het programma via www.facebook.com/internationalsuyderseebbqcontest

 

Zo zullen de teams in 2018 tijdens dit bbq weekend mee kunnen doen met de Whole Hog wedstrijd, op vrijdagavond beginnen de teams met de voorbereidingen en op zaterdag zal de jury het resultaat beoordelen.

 

Waarschijnlijk zal op zaterdag en op zondag  een demonstratie “varken uitsnijden” worden verzorgd en vervolgens zal de slager het vlees meteen verwerken tot hamburgers, worstjes en meer van dat lekkers wat direct op de BBQ bereidt zal worden voor de verkoop!

 

Op zaterdag zal de Steak Cook-Off, volgens de regels van de SCA (Steak Cook-Off Association) op gehouden worden.

 

Op zondag, na het “KCBS 7:07 ontbijt” (dit is het traditionele “ontbijt” wat door de teams genuttigd wordt en bestaat uit een borrelglaasje Jack Daniels) zijn de VIP’s, de teams en de juryleden van harte welkom voor een gezamenlijk ontbijt wat wij verzorgen met gebakken eieren en spek op toast en heerlijke cowboy beans.

 

Naast schone toiletten zullen er speciaal voor de teams schone warme douches aanwezig zijn op de locatie, natuurlijk mogen de vrijwilligers en juryleden die de nacht op het terrein hebben door gebracht hier ook gebruik van maken.

Er is een camping op een paar minuten afstand van de wedstrijd terrein (ze hebben zelfs een beperkt aantal huisjes)

 

Geef onze facebook pagina een “like” en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

We hopen je te zien op onze wedstrijd!

 

Alle informatie is op basis van de huidig bekende omstandigheden en afspraken, de organisatie behoud zich het recht voor om indien noodzakelijk wijzigingen aan te brengen.

PERSBERICHT

Zeewolde, 7 mei 2020

Suydersee BBQ Contest jaar uitgesteld!

De Suydersee BBQ Contest dat van 4 t/m 6 september gehouden zou worden is afgelast vanwege het coronavirus. De organisatie van de KBCS-wedstrijd durft het niet aan om het door te laten gaan. Inmiddels is de nieuwe datum al wel bekend, 3 t/m 5 september 2021.

Door de onzekere ontwikkelingen omtrent het coronavirus is de organisatie van mening dat deze beslissing voor nu de enige juiste is. “In deze tijd willen wij onze sponsoren, die nu druk bezig zijn met hun bedrijf staande te houden, niet om een bijdrage vragen. Dat vinden wij ongepast”, aldus René de Regt, organisator van dit evenement. “Daarnaast is de verwachting dat de anderhalvemetersamenleving nog wel even aanhoudt. Gezien het aantal verwachte bezoekers is dat onuitvoerbaar en niet te handhaven. Plus het feit dat er diverse teams uit het buitenland komen, heeft ons doen beseffen dat het ondoenlijk is de organisatie dit jaar goed neer te zetten”.

De organisatoren van de Suydersee BBQ Contest zijn teleurgesteld dat het dit jaar niet lukt maar zijn enthousiast om deze wedstrijd volgend jaar beslist door laten te gaan.

Voor overige informatie: rene@hangbellybbq.nl

 

Dit is een introductie vanuit de visie: Puur Zeewolde, Puur Plezier

‘Puur Zeewolde, Puur Plezier ‘ wil recreanten, toeristen en eigen inwoners verrassen met diverse bijzondere belevenissen van eigen bodem. De prachtige ligging van Zeewolde, aan het water en centraal in Nederland heeft veel te bieden. Uitgestrekte en bijzondere natuur, de strandjes, de gastvrijheid van de mensen, het dorpse karakter, de hang naar eerlijke producten en duurzaamheid en de vele sportmogelijkheden. Kortom Zeewolde biedt puur plezier.

Proef de sfeer, kom ontspannen, leef je uit en ontdek het zelf  
www.puurzeewolde.nl