Na het succes van de 1ste editie hebben we besloten om door te gaan met de organisatie van de 2nd International Suydersee BBQ Contest op het terrein van het Erkemederstrand te Zeewolde, het geografische middelpunt van Nederland!

 

Deze wedstrijd wordt natuurlijk wederom georganiseerd volgens de regels en onder de auspiciën van de KCBS, de Kansas City Barbecue Society, de grootste BBQ organisatie uit Amerika die zijn sporen in het organiseren van professionele bbq wedstrijden ruim heeft verdient.

 

Er wordt door de teams fel gestreden om de eerste plek in vier categorieën, kip, spareribs, varkensschouder (pulled pork) en brisket (puntborst van het rund).

Het team met het hoogste gemiddelde over deze 4 categorieën wordt uitgeroepen tot de Grand Champion van deze wedstrijd.
Daarnaast zal er een extra categorie “dessert” zijn, omdat wij weten dat deze categorie door de juryleden zeer gewaardeerd wordt!

Het inleveren van de producten zal op zondag vanaf 12.00 uur plaatsvinden.

 

Net als tijdens de 1e editie zullen we het evenement voor de bezoekers extra aantrekkelijk proberen te maken en zullen er gedurende het weekend leuke, leerzame en interessante activiteiten georganiseerd worden.

Zoals op beide dagen springkussens voor de jeugd en een “experience” markt met een verscheidenheid aan exposanten.

 

Maar in 2018 is er meer te beleven, we zijn druk bezig om het evenement groter op te zetten met nog meer te zien en te doen, hou onze facebook pagina in de gaten voor de uitbreidingen van het programma via www.facebook.com/internationalsuyderseebbqcontest

 

Zo zullen de teams in 2018 tijdens dit bbq weekend mee kunnen doen met de Whole Hog wedstrijd, op vrijdagavond beginnen de teams met de voorbereidingen en op zaterdag zal de jury het resultaat beoordelen.

 

Waarschijnlijk zal op zaterdag en op zondag  een demonstratie “varken uitsnijden” worden verzorgd en vervolgens zal de slager het vlees meteen verwerken tot hamburgers, worstjes en meer van dat lekkers wat direct op de BBQ bereidt zal worden voor de verkoop!

 

Op zaterdag zal de Steak Cook-Off, volgens de regels van de SCA (Steak Cook-Off Association) op gehouden worden.

 

Op zondag, na het “KCBS 7:07 ontbijt” (dit is het traditionele “ontbijt” wat door de teams genuttigd wordt en bestaat uit een borrelglaasje Jack Daniels) zijn de VIP’s, de teams en de juryleden van harte welkom voor een gezamenlijk ontbijt wat wij verzorgen met gebakken eieren en spek op toast en heerlijke cowboy beans.

 

Naast schone toiletten zullen er speciaal voor de teams schone warme douches aanwezig zijn op de locatie, natuurlijk mogen de vrijwilligers en juryleden die de nacht op het terrein hebben door gebracht hier ook gebruik van maken.

Er is een camping op een paar minuten afstand van de wedstrijd terrein (ze hebben zelfs een beperkt aantal huisjes)

 

Geef onze facebook pagina een “like” en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

We hopen je te zien op onze wedstrijd!

 

Alle informatie is op basis van de huidig bekende omstandigheden en afspraken, de organisatie behoud zich het recht voor om indien noodzakelijk wijzigingen aan te brengen.

PERSBERICHT
Zeewolde 6 Januari 2023

 

 

 

International Suydersee BBQ Contest 2023 geannuleerd!

De organisatie van de International Suydersee BBQ Contest heeft besloten het evenement in 2023 in Zeewolde te annuleren. Aanleiding zijn de eerdere coronajaren waardoor de organisatie nu aanloopt tegen een aantal organisatorische problemen. Het evenement stond gepland van 1 t/m 3 september a.s.

“Met pijn in ons hart hebben we deze beslissing moesten nemen, niet alleen voor de deelnemende teams uit binnen- en buitenland maar ook voor de rest van onze organisatie”, aldus Rene de Regt, van HangBelly BBQ en organisator van dit evenement. “In de organisatie van zo’n groots driedaags evenement gaat niet alleen veel organisatietijd en geld zitten maar ook heel wat vrijwilligersuren. En na de afgelopen coronajaren blijken onder andere deze uren toch lastiger te vullen helaas, vandaar deze keuze”, vult De Regt aan.
De International Suydersee BBQ Contest werd voor de eerste keer in 2017 georganiseerd in samenwerking met stichting Puur Zeewolde op het Scoutinglandgoed Zeewolde. Er namen tijdens de eerste editie dertig teams uit binnen- en buitenland deel. Tijdens de derde editie was dit aantal ondertussen opgelopen tot vijftig teams van over de hele wereld en vele duizenden toeschouwers.

“Het is mooi geweest”, aldus De Regt, “we hebben met elkaar drie geweldige wedstrijden neergezet waar we met trots en plezier op terugkijken!”

Voor overige informatie: www.hangbellybbq.nl / rene@hangbellybbq.nl