After the success of the 1st edition we decided to continue with the organization of the 2nd International Suydersee BBQ Contest on the grounds of the Erkemederstrand in Zeewolde, the geographical center of the Netherlands!

This competition will of course be organized according to the rules and under the auspices of the KCBS, the Kansas City Barbecue Society, the largest BBQ organization in America that has won its spurs in the organization of professional bbq competitions.

The teams fought for the first place in four categories, chicken, spareribs, pork shoulder (pulled pork) and brisket (bovine robin).

The team with the highest average over these 4 categories is declared the Grand Champion of this competition.
There will also be an extra category “dessert”, because we know that this category is highly appreciated by the judges!

The delivery of the products will take place on Sunday from 12.00.

Just like during the 1st edition, we will try to make the event even more attractive for visitors and fun, educational and interesting activities will be organized during the weekend.

As on both days, inflatables for the youth and an “experience” market with a variety of exhibitors.

But in 2018 there is more to experience, we are busy setting up the event bigger with even more to see and do, keep an eye on our facebook page for the extensions of the program via www.facebook.com/internationalsuyderseebbqcontest

The teams will be able to participate in the Whole Hog competition in 2018 during this weekend, on Friday evening the teams will start preparations and on Saturday the jury will judge the result.

Probably on Saturday and Sunday a demonstration “pig cutting” will be taken care of and then the butcher will immediately process the meat into hamburgers, sausages and more of that goodies which will be prepared immediately on the BBQ for sale!

On Saturday, the Steak Cook-Off will be held according to the rules of the SCA (Steak Cook-Off Association).

On Sunday, after the “KCBS 7:07 breakfast” (this is the traditional “breakfast” which is enjoyed by the teams and consists of a shot glass Jack Daniels), the VIP’s, the teams and the judges are welcome for a joint breakfast what we provide with fried eggs and bacon on toast and delicious cowboy beans.

In addition to clean toilets, there will be clean hot showers specially for the teams at the location. Of course, the volunteers and judges who have spent the night on the site can also use this.

There is a campsite a few minutes away from the competition grounds (they even have a limited number of cottages)

Give our facebook page a “like” and stay informed of the latest news!

We hope to see you at our competition!

All information is based on the currently known circumstances and agreements, the organization reserves the right to make changes if necessary.

PERSBERICHT

Zeewolde, 7 mei 2020

Suydersee BBQ Contest jaar uitgesteld!

De Suydersee BBQ Contest dat van 4 t/m 6 september gehouden zou worden is afgelast vanwege het coronavirus. De organisatie van de KBCS-wedstrijd durft het niet aan om het door te laten gaan. Inmiddels is de nieuwe datum al wel bekend, 3 t/m 5 september 2021.

Door de onzekere ontwikkelingen omtrent het coronavirus is de organisatie van mening dat deze beslissing voor nu de enige juiste is. “In deze tijd willen wij onze sponsoren, die nu druk bezig zijn met hun bedrijf staande te houden, niet om een bijdrage vragen. Dat vinden wij ongepast”, aldus René de Regt, organisator van dit evenement. “Daarnaast is de verwachting dat de anderhalvemetersamenleving nog wel even aanhoudt. Gezien het aantal verwachte bezoekers is dat onuitvoerbaar en niet te handhaven. Plus het feit dat er diverse teams uit het buitenland komen, heeft ons doen beseffen dat het ondoenlijk is de organisatie dit jaar goed neer te zetten”.

De organisatoren van de Suydersee BBQ Contest zijn teleurgesteld dat het dit jaar niet lukt maar zijn enthousiast om deze wedstrijd volgend jaar beslist door laten te gaan.

Voor overige informatie: rene@hangbellybbq.nl

 

Dit is een introductie vanuit de visie: Puur Zeewolde, Puur Plezier

‘Puur Zeewolde, Puur Plezier ‘ wil recreanten, toeristen en eigen inwoners verrassen met diverse bijzondere belevenissen van eigen bodem. De prachtige ligging van Zeewolde, aan het water en centraal in Nederland heeft veel te bieden. Uitgestrekte en bijzondere natuur, de strandjes, de gastvrijheid van de mensen, het dorpse karakter, de hang naar eerlijke producten en duurzaamheid en de vele sportmogelijkheden. Kortom Zeewolde biedt puur plezier.

Proef de sfeer, kom ontspannen, leef je uit en ontdek het zelf  
www.puurzeewolde.nl