Workshops: (tijden onder voorbehoud)

Zaterdag 1 september:

12.00 – 13.30 Workshop Worst maken.
Leer zelf worst maken van de Meester slager van HomeMade. Worst maken, worst proeven en “de restjes” krijg je mee naar huis!
Voorinschrijving € 60,-

12.00 – 14.00 Workshop vlees en vis roken.
The one and only Smokey Arjen verzorgt een leerzame, en lekkere, workshop roken
Voorinschrijving € 60,-

13.00 – 13.30 HangBelly Hot Sauce Contest, Powered by Saus.Guru
Lukt het jouw om de saus te bedwingen dan win je een leuke prijs!
Voorinschrijving € 5,-

14.00 – 16.00 Proef bij de teams die deelnemen aan de Whole Hog wedstrijd!
Koop een proefbordje en muntjes bij de organisatie en kies zelf uit wat u van welk team wilt proeven!

14.30 – 15.30 Bier proeverij
Proef een aantal heerlijke biertjes en hoor het verhaal wat er achter zit dat verteld wordt door Martijn van Mitra Zeewolde!
Voorinschrijving € 15,-

14.30 – 17.00 Workshop BBQ
Leer in korte tijd verschillende bereidingswijzen met High & Fast, Low & Slow en roken, kerntemperaturen en natuurlijk opeten wat jullie zelf maken!
Voorinschrijving € 60,-

15.00 – 15.30 (Ham)Burger”Meester” van de Syudersee wedstrijd, Powered by Napoleon Grills
Wie de titel (Ham)Burger”Meester” van de Syudersee 2018 wint, krijgt een hele mooie prijs! Voorinschrijving € 7,50

16.00 – 16.30 HangBelly Hot Sauce Contest, Powered by Saus.Guru
Lukt het jouw om de saus te bedwingen dan win je een leuke prijs!
Voorinschrijving € 5,-

16.00 – 17.00 Wijn Tasting
Proef een prachtig geselecteerde serie wijnen en luister naar het verhaal er achter dat u verteld wordt door Martijn van Mitra Thiele!
Voorinschrijving € 15,-

17.00 – 17.30 (Ham)Burger”Meester” van de Syudersee wedstrijd, Powered by Napoleon Grills
Wie de titel (Ham)Burger”Meester” van de Syudersee 2018 wint, krijgt een hele mooie prijs! Voorinschrijving € 7,50

18.30 – 19.00 HangBelly Hot Sauce Contest, Powered by Saus.Guru
Lukt het jouw om de saus te bedwingen dan win je een leuke prijs!
Voorinschrijving € 5,-

Zondag 2 september:

12.00 – 12.30 (Ham)Burger”Meester” van de Syudersee wedstrijd, Powered by Napoleon Grills
Wie de titel (Ham)Burger”Meester” van de Syudersee 2018 wint, krijgt een hele mooie prijs! Voorinschrijving € 7,50

12.00 – 13.30 Workshop Worst maken.
Leer zelf worst maken van de Meester slager van HomeMade. Worst maken, worst proeven en “de restjes” krijg je mee naar huis!
Voorinschrijving € 60,-

12.00 – 14.00 Workshop vlees en vis roken.
The one and only Smokey Arjen verzorgt een leerzame, en lekkere, workshop roken
Voorinschrijving € 60,-

12.30 – 15.00 Proef bij de teams die deelnemen aan de KCBS wedstrijd!
Koop een proefbordje en muntjes bij de organisatie en kies zelf uit wat u van welk team wilt proeven!

13.00 – 13.30 HangBelly Hot Sauce Contest, Powered by Saus.Guru
Lukt het jouw om de saus te bedwingen dan win je een leuke prijs!
Voorinschrijving € 5,-

14.00 – 14.30 (Ham)Burger”Meester” van de Syudersee wedstrijd, Powered by Napoleon Grills
Wie de titel (Ham)Burger”Meester” van de Syudersee 2018 wint, krijgt een hele mooie prijs! Voorinschrijving € 7,50

14.30 – 15.30 Bier proeverij
Proef een aantal heerlijke biertjes en hoor het verhaal wat er achter zit dat verteld wordt door Martijn van Mitra Zeewolde!
Voorinschrijving € 15,-

14.30 – 17.00 Workshop BBQ
Leer in korte tijd verschillende bereidingswijzen met High & Fast, Low & Slow en roken, kerntemperaturen en natuurlijk opeten wat jullie zelf maken!
Voorinschrijving € 60,-

16.00 – 16.30 HangBelly Hot Sauce Contest, Powered by Saus.Guru
Lukt het jouw om de saus te bedwingen dan win je een leuke prijs!
Voorinschrijving € 5,-

16.00 – 17.00 Wijn Tasting
Proef een prachtig geselecteerde serie wijnen en luister naar het verhaal er achter dat u verteld wordt door Martijn van Mitra Thiele!
Voorinschrijving € 15,-

Pop-Up Restaurant:

Op zaterdag en zondag kun je genieten van de kookkunsten van Chef Patty van Brasserie de VOC die speciaal voor u de lekkerste gerechten bereidt in haar Pop-Up Restaurant dat ze opent op het wedstrijdterrein!!!

PERSBERICHT

Zeewolde, 7 mei 2020

Suydersee BBQ Contest jaar uitgesteld!

De Suydersee BBQ Contest dat van 4 t/m 6 september gehouden zou worden is afgelast vanwege het coronavirus. De organisatie van de KBCS-wedstrijd durft het niet aan om het door te laten gaan. Inmiddels is de nieuwe datum al wel bekend, 3 t/m 5 september 2021.

Door de onzekere ontwikkelingen omtrent het coronavirus is de organisatie van mening dat deze beslissing voor nu de enige juiste is. “In deze tijd willen wij onze sponsoren, die nu druk bezig zijn met hun bedrijf staande te houden, niet om een bijdrage vragen. Dat vinden wij ongepast”, aldus René de Regt, organisator van dit evenement. “Daarnaast is de verwachting dat de anderhalvemetersamenleving nog wel even aanhoudt. Gezien het aantal verwachte bezoekers is dat onuitvoerbaar en niet te handhaven. Plus het feit dat er diverse teams uit het buitenland komen, heeft ons doen beseffen dat het ondoenlijk is de organisatie dit jaar goed neer te zetten”.

De organisatoren van de Suydersee BBQ Contest zijn teleurgesteld dat het dit jaar niet lukt maar zijn enthousiast om deze wedstrijd volgend jaar beslist door laten te gaan.

Voor overige informatie: rene@hangbellybbq.nl

 

Dit is een introductie vanuit de visie: Puur Zeewolde, Puur Plezier

‘Puur Zeewolde, Puur Plezier ‘ wil recreanten, toeristen en eigen inwoners verrassen met diverse bijzondere belevenissen van eigen bodem. De prachtige ligging van Zeewolde, aan het water en centraal in Nederland heeft veel te bieden. Uitgestrekte en bijzondere natuur, de strandjes, de gastvrijheid van de mensen, het dorpse karakter, de hang naar eerlijke producten en duurzaamheid en de vele sportmogelijkheden. Kortom Zeewolde biedt puur plezier.

Proef de sfeer, kom ontspannen, leef je uit en ontdek het zelf  
www.puurzeewolde.nl