Program

4th and 5th International Suydersee Contest

Here, you wil find the program and the timetable as of today.

Friday 4 september
>13:00 KCBS Meat inspection, 4th International Suydersee BBQ Contest
17:00 KCBS Cooks meeting, 4th International Suydersee BBQ Contest
19:00 Whole Hog Cooks meeting and Pig choice

Saturday 5 september (4th International Suydersee BBQ Contest)
07:07 KCBS Breakfast
07:15-09:30 Breakfast offered to the teams by the organisation

SCA Steak Cook-Off
09:30 SCA Cooks meeting and steak choice,
15:00 SCA Judge meeting
16:00-16:30 SCA Steak Turn in
18:00 SCA Awards ceremony on stage

Whole Hog
13:00 Whole Hog Judge meeting
14:00-14:30 Whole Hog on site judging
14:30-15:00 Whole Hog blind judging
18:00 Whole Hog Awards ceremony on stage

KCBS
>13:00 KCBS Meat inspection
10:15 KCBS Judge meeting
12:00 KCBS Chicken turn in
12:30 KCBS Pork Ribs turn in
13:00 KCBS Pork turn in
13:30 KCBS Brisket turn in
17:00 KCBS Cooks meeting, 5th International Suydersee BBQ Contest
18:00 KCBS Awards ceremony on stage

Sunday 6 september (5th International Suydersee BBQ Contest)
07:07 KCBS Breakfast
07:15-09:30 Breakfast offered to the teams by the organisation

SCA Steak Cook-Off
09:30 SCA Cooks meeting and steak choice
15:00 SCA Judge meeting
16:00-16:30 SCA Steak Turn in
18:00 SCA Awards ceremony on stage

KCBS
10:15 KCBS Judge meeting
12:00 KCBS Chicken turn in
12:30 KCBS Pork Ribs turn in
13:00 KCBS Pork turn in
13:30 KCBS Brisket turn in
18:00 KCBS Awards ceremony on stage

changes reserved

Become a Sponsor!

Become a Sponsor and profit from our sponsor packages
SPONSOR NOW!

PERSBERICHT
Zeewolde 6 Januari 2023

 

 

 

International Suydersee BBQ Contest 2023 geannuleerd!

De organisatie van de International Suydersee BBQ Contest heeft besloten het evenement in 2023 in Zeewolde te annuleren. Aanleiding zijn de eerdere coronajaren waardoor de organisatie nu aanloopt tegen een aantal organisatorische problemen. Het evenement stond gepland van 1 t/m 3 september a.s.

“Met pijn in ons hart hebben we deze beslissing moesten nemen, niet alleen voor de deelnemende teams uit binnen- en buitenland maar ook voor de rest van onze organisatie”, aldus Rene de Regt, van HangBelly BBQ en organisator van dit evenement. “In de organisatie van zo’n groots driedaags evenement gaat niet alleen veel organisatietijd en geld zitten maar ook heel wat vrijwilligersuren. En na de afgelopen coronajaren blijken onder andere deze uren toch lastiger te vullen helaas, vandaar deze keuze”, vult De Regt aan.
De International Suydersee BBQ Contest werd voor de eerste keer in 2017 georganiseerd in samenwerking met stichting Puur Zeewolde op het Scoutinglandgoed Zeewolde. Er namen tijdens de eerste editie dertig teams uit binnen- en buitenland deel. Tijdens de derde editie was dit aantal ondertussen opgelopen tot vijftig teams van over de hele wereld en vele duizenden toeschouwers.

“Het is mooi geweest”, aldus De Regt, “we hebben met elkaar drie geweldige wedstrijden neergezet waar we met trots en plezier op terugkijken!”

Voor overige informatie: www.hangbellybbq.nl / rene@hangbellybbq.nl